Make your own free website on Tripod.com

POBJEDA, 20.04.2001.

APEL CRNOGORSKE ETNICKE ZAJEDNICE AUSTRALIJE GRADJANIMA CRNE GORE
Glas za nezavisnu i medjunarodno priznatu Crnu Goru

Emotivna vezanost za bivsu Jugoslaviju ne daje nam za pravo da zatvaramo oci pred stvarnoscu, a ona je tako jednostavna-Jugoslavija vise ne postoji. Jugoslavija je ubijena na najokrutniji moguci nacin. To vidi cijeli svijet - to vidi i Srbija!

"Mi, iseljenici iz Crne Gore koji zivimo i radimo u Australiji, razlicitih nacionalnih i vjerskih opredjeljenja, ali objedinjeni nemjerljivim osjecajem pripadnosti prema nasoj domovini Crnoj Gori, smatramo za moralnu obavezu da nasim sunarodnicima, pred sudbonosne i politicke i drzavne odluke, uputimo apel kojim pozivamo sve gradjane Crne Gore da svoj glas daju partijama koje se zalazu za nezavisnu i medjunarodno priznatu Crnu Goru", porucili su clanovi i simpatizeri Crnogorske etnicke zajednice Australije.
- Tim cinom ispravljate nepravdu ucinjenu Crnoj Gori osamdeset godina ranije. Ne zaboravite da je Crna Gora tada bila unizena, obespravljena, izlozena vulgarnom podsmijavanju svih njenih svetinja, upravo na nacin kako joj to pripremaju i sadasnji zagovornici nekakve nove Jugoslavije. Koliko je samo godina trebalo da prodje da bismo saznali za sve nepravde koje su nam nanesene samo radi slijepog vjerovanja "starijem bratu" i robovanju ideji jugoslovenstva.
Emotivna vezanost za bivsu Jugoslaviju ne daje nam za pravo da zatvaramo oci pred stvarnoscu, a ona je tako jednostavna-Jugoslavija vise ne postoji. Jugoslavija je ubijena na najokrutniji moguci nacin. To vidi cijeli svijet-to vidi i Srbija! Ne dopustite da Crna Gora zavisi vise nikada od dobre volje i dnevnoga raspolozenja dedinjskih stanara. Ne zaboravite da su vam ne tako davno topovske cijevi bile okrenute spram Cetinja, a turistima organizovan tenkovski docek. Sada nije tako, ali dokle??? Svjedoci smo sta im znaci ustav i kako se prema njemu odnose.
Stalno vas plase od neprijatelja sa raznih strana koji samo cekaju trenutak da raspolute Crnu Goru, a ne zaboravite da je Crna Gora najvece zlo od svojih komsija dozivjela upravo i jedino od srpskog rezima!!! Popaljena od Nemanjica, unizena i obespravljena od Karadjordjevica! Kada se to iz Bosne krenuli vojskom na Crnu Goru? Kada su to ucinjeli Hrvati? Kada su to uradili Albanci? Nikada! Naprotiv i nazalost-i ovih zadnjih godina smo strahovali od - Srbije. Dragi nasi sunarodnici, dajte svoj glas za suverenu, nanovo uzdignutu i ponosnu Crnu Goru. Dajte svoj glas za mladje narastaje. Ostavimo im u amanet nezavisnu i medjunarodno priznatu Crnu Goru; Crnu Goru u kojoj ce vjerospovijest biti privatna stvar svakoga pojedinca; Crnu Goru u kojoj ce gradjani moci slobodno iskazati svoja nacionalna osjecanja, postovati Ustav drzave Crne Gore, svoje poreske obaveze uredno izvrsavati i tako doprinositi njenom ekonomskom prosperitetu. Ostavimo im u amanet ljubav prema nasim komsijama, poruka je Crnogorske etnicke zajednice Australije.

 

Ideolozi "nebeskog naroda"

"Poruke potpisnika "jugonostalgicnog" apela - da zive u drugom svijetu koji im omogucava da navodno imaju "realnije i objektivnije poglede" ne ide im u prilog. Jer tu dje zive i rade, zajedno sa ljudima svih svjetskih rasa, nacija i religija - zakon svima garantuje jednaka gradjanska prava, a oni, ni poslije toliko godina kao da to ne naucise, no se zalazu da tu njihovu nesrecnu Jugoslaviju gradjansko pravo imaju samo oni koji se krste sa tri prsta! Je li to iskustvo koje su stekli zivjeci u demokratskoj i slobodnoj zemlji? Bice prije da su to one magline kojima im pune glave nakazni ideolozi "nebeskog naroda". Oni kojima je malo koverata iz Haga, pa bi htjeli da i Crnu Goru zatruju mrznjom, zavade gradjane i proliju krv."