Make your own free website on Tripod.com

Bio je to ARTHUR.......

Ribari su bili sokirani kada su u stomaku 4 metra dugackog morskog psa, uhvacenog blizu Lord Howe Island, pronasli ljudsku lobanju!

Serija testova obavljenih na patoloskom institutu u Glebe (Sydney) potvrdili su da se radi o 70 godina starom Arthuru Apeltu, koji je zadnji put vidjen kako se sam seta duz Middle Beach (Lord Howe Island) 6. maja ove godine. U identifikaciji zrtve pomogla je i analiza strukture zuba.

Pretpostavlja se da se Apelt, penzionisani radnik Telstre iz Brisbane, u toku setnje okliznuo i udarivsi glavom o stijenje pao u vodu i utopio se odakle su ga talasi ponijeli dalje od obale.

Predstavnik familije  unesrecenog, Mr Bernie Knapp, je izjavio da je porodica potvrdom identiteta dozivjela olaksanje dobivsi odgovor na mnoga pitanja vezanih za nestanak i smrt Arthura Apelta.

Mr Knapp je izjavio da Apeltova supruga Jill i njihova djeca nijesu bili uzasnuti otkricem koje je samo potvrdilo njihovu sumnju da je njegovo tijelo zavrsilo u morskim dubinama. Olaksanje dolazi stoga sto se na misteriju njegovoga nestanka moze staviti tacka i organizovati normalan pogrebni obred.

Mr Knapp je rekao i da porodica ne sumnja da se Arthur nije utopio.

Ekspert za morske pse je izjavio da ostaci tijela i vrijeme nestanka pokojnoga Arthura ukazuju na cinjenicu da je zrtva vec bila mrtva u trenutku kada ju je neman progutala.

Djelovi tijela pokojnog Arthura otkriveni su slucajno kada su dva lokalna ribara, Mark Thompson i Scott Wilson, ulovili morskog psa u blizini Rabbit Islanda. Kada su ga rasporili na obali u stomaku su zatekli ljudsku lobanju i druge djelove ljudskog tijela. Ljudski ostaci su otpremljeni na testiranje u Institute of Forensic Medicine u Sidneju.

U stomaku morskog psa pored ljudske lobanje je pronadjeno i:

*     jedan  "tom tom" bubanj tezine 6kg (slican onima u Africi koji se udaraju prstima
*     rogovi od jelena
*     kavez za kokoske sa perjem i ostacima kostiju u njemu
*     orasi i pruce
*     veci grumen uglja
*     brodski jastuci
*     krokodilska glava
*     cipele i odjeca

Dio stanovnistva ovog ostrva koje broji samo 350 osoba je zabrinuto da bi previse publiciteta ovome slucaju moglo umanjiti broj turista pri cemu se naglasava da se ovakav slucaj ranije nije dogodio i da se ne moze tretirati kao "napad morsih pasa"...
"Ljudi se ovdje kupaju svo vrijeme......i nikada nije bilo problema" - kazu na ostrvu koje ima godisnje blizu 12000 turista.

Pogledajte fotografiju nesrecnog Apelta i morske nemani koja ga je progutala....