Make your own free website on Tripod.com
Nocu cistio banke, a danju ih pljackao!
Slave Georgijevski je nocu cistio banke po Sidneju, a danju ih je harao, opljackavsi pri tome vise od $ 3 miliona sa racuna korisnika koji ni sanjali nijesu da im neko vrslja po racunima. Cistac iz Ferfilda (jedno od najcescih zanimanja namijenjenih doseljenicima) je koristio falsifikovane pasose, izvode iz knjiga rodjenja i vozacke dozvole u protekle dvije godine kako bise se na lagan nacin domogli dolara

Georgijevski je igrao ulogu bankovnog korisnika predstavljajuci se i dobitnikom na lutriji. Otvarao je racune na tudja imena i potom vrsio prenos novca sa autenticnih racuna na svoje - lazne. Od prvog opljackanog miliona Georgijevskog je zapalo samo $ 80.000 - koje je izgubio u sidnejskom kasinu, kako tvrdi osumnjiceni.

Georgijevski je bio jedan od glavnih u bandi koja je primorala banke da preispitaju "100%" sigurnosnu proceduru otvaranja novoga racuna.

Sud je ustanovio da je banda:

  • koristila prostorije banke kako bi uzimala povjerljive podatke korisnika sa visokim bankovnim racunima pri cemu je posao nocnog cistaca davao dovoljno vremena i mogucnosti za takve rabote
  • pravila visoko kvalitetne lazne pasose, vozacke dozvole (ovdje je to zamjena za licnu kartu obzirom da se na njoj nalazi i fotografija ) i izvode iz knjiga rodjenih na imena bogatih bankovnih korisnika, ali sa slikom Georgijevskoga na njima.
  • slala je Georgijevskog u razlicite bankovne ekspoziture radi otvaranja novih racuna na njihova imena sa falsifikovanim licnim podacima
  • prebacivala novac sa istinskih racuna na neki od izmisljenih, ukljucujuci i transfer preko bankovnog telefona, koristeci pasword kojega je odredio sam Georgijevski

Georgijevski, koji se tereti za prevaru koristeci 21 lazni bankovni racun, izjavio je da se nije mogao zaustaviti nakon sto je 'gurnut' u posao od idejnog vodje Johna Lerovskoga, kojega je upoznao u toku svoga rada.
Sud je saslusao i Lerovskog koji je osumnjicen za dostavljanje laznih dokumenata i plansko upucivanje Georgijevskog u banke koje je trebalo opljackati. Za svaki pojedinacni transfer Georgijevskom je pripadalo $10.000.
"Kada sam vidio kako sve ide glatko skoro da sam izgubio glavu. Sve sto sam imao nije mi bilo dovoljno"...izjavio je Georgijevski.

Georgijevski je otkriven u februaru prosle godine kada je ostavio lazni pasos i vozacku dozvolu na salteru Commonwealth Bank (Punchbowl - Sydney) poslije pokusaja da podigne $20.000.

Detektiv Sergeant Michael Gerondis je izjavio da je Georgijevski priznao svoju krivicu odmah po hapsenju u aprilu prosle godine.

Presuda se ocekuje ovih dana....

Slave Georgijevski  Georgijevski u vrijeme jedne od svojih operacija...uhvacen sigurnosnom kamerom