Make your own free website on Tripod.com

IZBORI ZA  III  MILENIJUM

 

Noc 18/19 aprila 2001.

Ostalo je jos nepuna 24 casa do izborne sutnje u Crnoj Gori. Da se odmore gradjani, karavani, glasnogovornici, barjaci...Da pocinu imena velikih crnogorskih vladara, pjesnika i Svetaca, koje su na najnemilosrdniji i najprimitivniji nacin bastinili svih ovih mjeseci  mnogi mali neizivljeni politicarcici i beogradski montanjarski sinekuristi, posthumno ih pokrstavajuci u srbe, masuci njihovim posterima i prijeteci njihovim imenima svakome i svemu sto se zove i pise Crnogorskio.

Urlikali su ti hajkaci ideologije krvi i tla ovoga puta po crnogorskim gradovima i trgovima. Sa ikonografijom straha i zla, skrnaveci crnogorske svetinje i dinastije , cije postere su isticali zajedno sa likovima Draze Mihailovica i Slobodana Milosevica. Prijeteci, u ime Svetog Trojstva i srpske demokratije i civilizacije,  sa  tri prsta-  svima koji nijesu srpske nacije i srpske vjere.

Prijetili su, kao pred Dubrovnikom, da Crna Gora moze i mora biti samo srpska i srbijanska-ili je nece biti. Zore se da su oni jedini nasljednici Vlaisavljevica, Crnojevica i Petrovica i ne crvene se zbog toga. Jedni zato sto o tome stvarno nista ne znaju- a drugi iz razloga sto o svemu tome premnogo znaju i sto im je od svake istine, korijena i predaka veca i znacajnija  srbijanska apanaza,funkcije i stancovane naucne titule. Placeni su od strane velikosrpske inkvizicije da proizvode "istine" o- nebeskom narodu.

Ispada , po njima, da su iz prevelike "ljubavi"  prema svemu sto je crnogorsko, izagnali Kralja Nikolu, aneksirali Crnu Goru, oteli joj i crkvu i drzavnost, a kroz ove krse i nad ovim narodom sprovodili krvavi >Bijeli teror< 1919/27. Ako je i iz "ljubavi" mnogo je.  Stoga im porucujemo  da u trecem milenijumu nadju neku drugu ljubav, neku novu "srpsku Spartu" i "srpski Olimp", a nama ostavite, takve kakvi su, i Lovcen i Cetinje i Mitropoliju... Mi ce mo ih zvati i cuvati onako kako smo ih zvali, postovali i cuvali dok NJIH nijesmo dobro upoznali. Znamo da vam to nece biti tesko, s obzirom da ste sa vecinom susjednih naroda  tradicionalno u istorijskom "prijateljstvu".

Crna Gora vise nije spremna da i dalje ugrozava sopstvenu buducnost, zarad karijera srbocrnogoraca,  lakeja i glasnogovornika iz beogradskih politickih i akademskih predvorja i salona, koji sebe odavno promovisase u "so srpske soli", i koji nikad i nista drugo nijesu radili do Crnoj Gori prodavali srpstvo- a Srbiji egzoticno montanjarstvo.

Sa govornica i malih ekrana su se proteklih mjeseci najgrlatije, u ime istine, mira buducnosti i suzivota (svih Srba) u Jugoslaviji, najcesce obracali mali politicki sverceri i prevaranti ciji su koalicioni partneri i gazde poveli i izgubili sve posljednje balkanske ratove, posijali mrznje i zlocine, pokrali sve sto se moze pokrasti, koje srbijanski i medjunarodni sudovi traze, hapse i sude zbog zlocina protiv covjecnosti.

Ti "heroji i patriote" iza mikrofona i skupstinskih klupa, sa srpstvom u jednom, crnogorstvom u drugom, a gomilom simbola od kokarde do petokrake, koje po potrebi mijenjaju, u trecem dzepu, uspaljeno govore o moralu, zlocinima i kriminalu drugih- svih osim njih. Kao da oni svih ovih godina nijesu bili " mali od kuzine" u luciferovoj kuhinji  mracnog dedinjskog para?

Zaista im se mora priznati bezskrupulozna hrabrost. Oni nama ne moraju vise nista priznavati. Vec smo vidjeli sve njihove predstave i igrokaze. Sa maskama, a i bez njih kad ih od zurbe, da ne zakasne na scenu izmedju predposlednjeg i posljednjeg cina jugoslovenske drame " Od Slobodana -do Vojislava bez ZEMLJE" nijesu uspjeli staviti-ili naci.

Na neka pitanja ce, bar sami sebi-kad tad, morati dati odgovor.

Koliko stvarno vole i dobra zele Crnoj Gori, jedinoj zemlji u svijetu u kojoj zasad slobodno mogu boraviti, setati, o njoj u njoj otrovne govore besjediti, u bescijenje je nekom drugom nuditi i prodavati, nemirima joj prijetiti...?

U kojoj bi to zemlji i demokratiji, poslije svega, oni jos mogli govoriti?

Zar u njihovoj demokratskoj Srbiji, mnogi njihovi ratni drugovi, nijesu vec liseni i govora i slobode...!?

Ljubav i pravo na SLOBODU u ovim brdima nikada nijesu umirali i nece.Prastala je Crna Gora i drugima. Istina- gorih od njih tesko da je bilo i da moze biti.

PS.

Poslednje vijesti iz Beograda govore da ce vlasti Srbije i Jugoslavije  i prilikom ovih izbora u Crnoj Gori tradicionalno zadrzati "korektan" stav "nemijesanja" U tom kontekstu prenijete su izjave Saveznog ministra unutrasnjih djela i potpredsjednika Demokratske stranke Srbije, da ce u slucaju osamostaljenja Crne Gore, svi crnogorski drzavljani u Srbiji, i oni koji  su  rodjeni u Srbiji, imati apsolutni status stranaca i ista prava, kao recimo: gradjani Ujedinjenog Kraljevstva, Konga, Iraka, Namibije...

Uzdravlje sa najblizima- i 22.04.2001.- pili i radost dijelili

Rajko Kovac

SDP Crne Gore