Make your own free website on Tripod.com

DOBRE VIJESTI ZA SVE ONE KOJI PRVI PUT ZELE DA DODJU DO KROVA NAD GLAVOM


VLADA NUDI 14.000 DOLARA


Za ova sredstva vlada veliko interesovanje i medju nasim ljudima, koji su se ne tako davno doselili u Australiju Uz ranije olaksice u Zapadnoj Australiji kuce i stanovi Homeswesta mogu i da se otkupe ako u njima zivite najmanje pet godina

Vlada Australije odlucila je da sa mrtve tacke pokrene izgradnju novih kuca poklonom od 14.000 dolara za sve one koji prvi put dolaze do krova nad glavom.
Dakle, svi oni koji nemaju kucu i zele da je kupe mogu da konkurisu za ova sredstva, koja ce im olaksati placanje neophodnih taksi i dazbina.
Sasvim je izvjesno da ce za ove pogodnosti vladati veliko interesovanje i medju nasim ljudima koji su se ne tako davno doselili u Australiju.
Da podsjetimo, za ljude koji do sada nisu kupovali kucu i dalje je na snazi pomoc drzave od 7.000 dolara, a uz to u Zapadnoj Australiji, svi oni koji zive u stanovima i kucama Homeswesta (Ministarstvo za stambena pitanja Zapadne Australije) mogu da ih otkupe ako u njima zive najmanje pet godina ili su za to vreme iznajmljivali stanove ove drzavne sluzbe.

Za ovu kategoriju eventualnih kupaca predvidjene su i mnoge druge olaksice, kako bi trajno rijesili svoje stambeno pitanje.
Prosle nedjelje agencija TLC Building Society, koja je ovlascena za ovu vrstu prodaje u Northern Migrant Resource Center (Centar za migrante severnog dijela Perta), odrzala je veoma zanimljivo predavanje. Za prisutne je bio obezbijedjen i prevodilac koji je strpljivo odgovarao na sva pitanja zainteresovanih.
Izmedju ostalog, na ovom predavanju ukazano je na mogucnost da svi oni koji ispunjavaju uslove da trajno rijese svoje stambeno pitanje imaju prava da dobiju povoljne kredite i nadoknadu za ulozeni novac u obnovi ili dogradnji stambenog objekta.
Nazalost, zbog velike potraznje za ovakvim kucama i povoljnih cijena, trenutno se one mogu kupiti samo u pojedinim djelovima grada koji nijesu toliko atraktivni, kao sto su Girrawheen, Koondoola, Armadale....

Informacije u Homeswestu

Svi oni koji se odluce za kupovinu stanova iz drzavnog fonda trebalo bi da se obrate Homeswestu ili ovlascenim agencijama za prodaju kuca koji ce ih obavijestiti o tome da li imaju pravo da konkurisu za ovaj nacin kupovine i u kom naselju imaju najvece sanse za kupovinu.
Prije nego sto se odluce za kupovinu potrebno je provjeriti vrijednost objekta preko nezavisnih agencija, jer se cesto desava da je ona precijenjena. Takodje, u opstini treba porvjeriti i da li je za kucu dobijena gradjevinska dozvola za dogradnju.