Make your own free website on Tripod.com

MAKARTIZAM SA TRI PRSTA

(Povodom hajke na profesora Serba Rastodera)


Grupica svetosavskih "skojevaca" iz nekakve asocijacije "Otpor" sakrivena ispod mantije Rista Radovica,ocito je ocajna i desperatna, jer im je profesor Rastoder sistematski i dokumentovano podnio pod nos istorijsku istinu. U panicni sto su na svjetlost dana izasle istinske istorijske cinjenice o Crnoj Gori, i srpskim zlocinima i nedjelima nad neduznim crnogorskim stanovnistvom,a koje su oni, njihovi  patroni i predhodnici grcevito prikrivali vise od osamdeset godina, pribjegavaju onome sto jedino znaju da rade: podmetanjima, lazima i lovu na vjestice.

Isto tako, ti mladi talenti tvrde da sam i ja na nas "REVIZIONISTICKI SAJT"(!) postavio istu fotografiju koja je nepaznjom objavljena uz feljton profesora Rastodera, a onda sam je navodno uklonio, sto je cista
izmisljotina. Ta fotografija nikada nije bila na nasem sajtu, pa, prema tome, nije mogla ni biti uklonjena. Valjda misle da ce im se bolje vjerovati ako svoje lazi "razmazu" i po prostorima daleke Amerike!
No, zaludu im hajka. Lazi i podmetanja su najveci komplimenat koji jednom profesoru i istoricaru ranga Serba Rastodera mogu uputiti ulicni bukaci i sljedbenici "umjerenog nacionalizma" nedavno uvezenog iz Beograda. Profesor Rastoder bi trebao da se zamisli, ako bi oni o njemu nesto lijepo i pozitivno pisali.

A mi u dijaspori najbolje izrazavamo solidarnost sa Serbom Rastoderom sto njegove knjige drzimo u vitrinama, kao primjer modernog naucnog dostignuca, intelektualnog postenja i reference istine.

Blazo Sredanovic
Predsjednik Svjetske Crnogorske Asocijacije