Make your own free website on Tripod.com

 

 
RE: Podrska Rezoluciji Skupstine Crne Gore

 

 

Crnogorska Etnicka Zajednica Australije podrzava Rezoluciju Skupstine Crne Gore koju dozivljava kao nastavak mudre i racionalne politike drzavnog rukovodstva i naseg predsjednika Mila Djukanovica. Nadamo se da ce ovakvom politikom Crna Gora uspjeti da izbjegne reprizu Sarajeva, Dubrovnika, Vukovara….i da ce mirnim putem, vecinskom voljom svih njenih gradjana, ostvariti puno medjunarodno priznanje. U tom cilju iskazujemo razumijevanje za strpljenje, ali i dosledno vodjenu politiku ocuvanja crnogorskih nacionalnih interesa.

 

Zadnje nasilnicko velikosrpsko obrusavanje na postojeci Ustav najbolji je pokazatelj ‘bratskih’ ‘ravnopravnih’ pogleda i stoga ce jedino pravedno rjesenje biti samostalna Crna Gora. Raduje nas cinjenica da sve veci broj gradjana Crne Gore uvidja nemogucnost zivljenja u ovakvoj zajednici i da je vecina okrenuta interesima Crne Gore. Tome u prilog ide i ubjedljiva pobjeda koalicije “Da zivimo bolje – Milo Djukanovic” na lokalnim izborima u Podgorici.

 

Uvjereni smo da su i clanovi SNP-a uvidjeli prevaru beogradskog rezima i nadamo se da ce se, i pored neslaganja sa vladajucom Koalicijom i ostalim partijama, okrenuti ostvarivanju svojih politickih i ekonomskih ciljeva u svojoj drzavi – u svojoj Crnoj Gori, a na nacin kako to propisuju opstepriznati demokratski principi.

 

 

U ime clanova Crnogorske etnicke zajednice Australije

 

 

Mihailo Mandic, President