Make your own free website on Tripod.com

 

 

 

 

MONOKL

Top lista CG realista
 
 
 

   1. SFOR nije kucao (SFOR Didn't Knock - Hague mix performed by SFOR)
   Momcilo Krajisnik je uhapsen. Jos jedna pritvorska jedinica u Hagu bice popunjena. U reagovanjima se smjenjuju pohvale i kritike akcije pripadnika SFOR. U Srbiji gotovo jednodusna osuda hapsenja. Najvjerovatnije bi principijelno bili i protiv hapsenja Slobodana Milosevica. Kao opunomoceni predstavnik naroda, on je samo urucivao priznanja i donosio ukaze o penzionisanju, depenzionisanju i napredovanju u sluzbi. Ratovao je samo narod protiv NATO-a i ubjedljivo pobijedio. Krajisnik i Milosevic su, dakle, 100% civili (ako se ne racuna da je ovaj drugi u izjavama nekih visokih oficira VJ predstavljen i kao vrhovni komandant te iste VJ). Razumio bih, donekle, negodovanje zbog ljubavi djenerala Mladica prema fudbalu. Njegovo pojavljivanje na prijateljskoj i bratskoj utakmici Jugoslavije i Kine prosto je iziskivalo neki odgovor. Da se posluzim Mladicevom terminologijom - mislim da je to raspametilo medjunarodnu zajednicu. Zato nije bilo niti kucanja, niti zvonjenja. Ako cemo objektivno, ni vrijeme za posjetu domu Krajisnikovih nije bilo pristojno - 3 sata poslije ponoci. Civilizovana i kulturna medunarodna zajednica ocito se prilagodila balkanskoj neposrednosti.
   2. Povratak u proslost (Back In The Past - retro mix performed by ex Kilibarda's experts)
   Narodna stranka na putu je revitalizacije svog autenticnog bica. Evolucija je zavrsena na nivou ucesca u vladajucoj koaliciji u kojoj ce vjerovatno ostati do posljednjeg covjeka. Kako najtransparentnije pokazati javnosti da se vracaju korijenima, ako ne putem TV u vlasnistvu drzave u kojoj oni participiraju u vlasti.  Trazi se smjena glavnog i odgovornog urednika zbog nedovoljnog slikanja predstavnika te stranke, neuglednog mjesta za priloge o njihovim aktivnostima, zatim zbog Kalendara... Kad smo kod Kalendara - za detalje iz istorije Crne Gore koji se prezentiraju niko nije rekao da nijesu istiniti, ali je smetnja sto tu emisijicu ureduje clan LSCG. Kada bi to cinio neko vise podoban onda bi vjerovatno tu bilo i raznih bojeva od Misara do Surdulice i obratno. Mora se ipak konstatovati da gotovo svi znamo sve o dva vrana gavrana, kao i o mukama i ugrozenosti ljudskih prava Malog Radojice. Istorija Crne Gore u svom neobradjenom obliku, tek nalazi svoje mjesto. No, na vakat smo, ako nijesmo previse opoznili - sto bi rekao jedan starotitogradjanin.  Samo da narodnjaci u zanosu ne pozovu na kolektivni odlazak  za (na) Dubrovnik. Neki cinioci smatraju da se ne bi mogli skrpit ni za pristojniju ekskurziju. Ipak, imponuje u konkretnom RTCG slucaju njihov otpor sefu drzave i koalicije DZB. On podrza uredivacku politiku, oni je osporise vrlo vehementno. Hoce li koalicija opstati? Ne znam bez da gatam.
   3.  Tamo dje je lezala Podgorica stara, tu se gradi sad (e nije novi Titograd) -  performed by Moogy Band
   Otkad ovdje nikad nijesam bio mnogo toga se izgradilo - rekao je svojevremeno jedan visoki gost prilikom posjete glavnom gradu Crne Gore. Sto ce tek izjaviti neki buduci posjetilac kada aktuelni radovi budu zavrseni? Pretpostavljam, (neizbjezno) "Hvala Vladi Crne Gore". Do tada se gradilista mogu slobodno obici ili jos bolje zaobici. Kroz trnje do zvijezda - rekli su stari Latini. Po daskama preko rupa - istakose Podgoricani.
 

Veselin TOMOVIC