Make your own free website on Tripod.com

 

 

SPORT

 

U srijedu, 19.04.2000. godine odigran je interesantan stonoteniski mec izmedju ekipe nasega udruzenja i clanova Blacktown Workers Club-a koju sacinjavaju , uglavnom, Crnogorci koji ne podrzavaju (bas u svemu) nasu politicku orjentaciju. Nasli smo se u onome sto nam je zajednicko, a to je - ljubav prema Crnoj Gori i uz koju kriglu piva mec je protekao u izvanredno prijateljskoj atmosferi sa zeljom da se ovo druzenje nastavi.

Najmanje je vazna cinjenica da su domacini ubedljivo nadigrani od ekipe naseg udruzenja koju su sacinjavali M.Mandic i Z. Djuranovic. Treci clan nase ekipe V.Nenezic nije odrzao dato obecanje prethodne veceri da ce se pojaviti u ekipi, a po rijecima Ace Dubaka, kolege sa posla, Nenezic je odustao iz razloga sto: ne pije pivo, umoran je, ne igra tenis a ne voli da gubi???

Pokazalo se da je za nasu pobjedu bio dovoljan i jedan clan, mada je i Djuranovic uspio da u briljantnom mecu savlada Vladimira Dubaka, koji je doveden kao pojacanje iz stonoteniskog kluba 'Seven Hills', dok su svi ostali clanovi domacina morali da priznaju nadmocnost drugoga clana nase ekipe M.Mandica. Domacinima nije pomoglo ni to sto su njegovi clanovi Ranko Vukovic i Aco Dubak imali specijalne pripreme pod nadzorom strucnog trenera Milovana Papica. Pokusavali su i Vukovic i Dubak na razne nacine da sakupe koji poen vise, ali su djelovali vise kao setaci na modnoj pisti tako da je i reket izgledao cudno u njihovim rukama. Nije pomoglo ni pojacanje u igracu medjunarodnog iskustva, gospodina Radenka Rake Durutovica, pa ni pokusaji da se kriglama piva oslabi koncentracija protivnika. Na kraju je i trener Papic pokusao da promjenama reketa ucini nekakv zaokret, pa je i sam stao sa druge strane stola, ali je sve bilo uzaludno.

Poslije debakla domacina ostavili smo im vremena da se konsoliduju i nadu da ce sledeci put bolje proci.

 

Revans mec odigran u srijedu 26.04.2000.

 

U zakazano vrijeme (20.00) u sali se od domacina pojavio jedino trener Milovan Papic koji je poslije pola sata pokazivao vidljive znake nervoze. Proradili su mobilni telefoni, nastala ubjedjivanja i konacno su se pojavili, poslije skoro sat cekanja, Ranko Vukovic, Aco Dubak, Radenko Durutovic, Vladimir Dubak - pojacani sa Pavlom Medojevicem, Acom Djuricem …… U naseoj ekipi pojavio, pored standardnih igraca Mandica i Djuranovica, i Veselin Nenezic, a kao delegat meca i Miro Slavuljica. I ovoga puta domacini su ubjedljivo savladani, a jedino je Aco Djuric pokazao kvalitete vrijedne respekta - no sve to nije bilo dovoljno da se ublazi katastrofalni poraz ekipe Blacktown Workers Club-a.

U toku meca izmedju Medojevica i Nenezica doslo je do interesantne situacije. Uzajamnim propitivanjem za 'Marka, Janka, Mirasa i Petrasa….' dosli su do saznanja da imaju mnoge zajednicke poznanike iz Mojkovca i okolnih sela…pa je nastavak meca protekao za stolom uz neizbjezne krigle piva, kojima ovoga puta ni Nenezic, iako za sebe uobicajava da kaze kako nije 'alkoholicar' - nije odolio.

Aco Dubak, slikar koji Crnu Goru pokusava da prenese i na njegova platna ubijedio nas je da mu kicica daleko bolje pristoji od stonoteniskog reketa, a Ranko Vukovic koji je pokazivao najvecu zelju za revansom, osim zelje nije pokazao nista vise. U duelu sa Mandicem deklasiran je sa 0:4, pri cemu je u jednom mecu sakupio cijelih 5 poena!!!  Vukovicu nijesu pomogle ni svemoguce amajlije, prstenji sa 'spustenim krilima' i druga nacionalna obiljezja…
Jos jednom je pobijedila ona prava, istinska, stoljetna, nezavisna, civilizovana i evropska CRNA GORA!!!

Srijeda 3.05.2000.

Da bi ispravio propust ucinjen prve srijede - Veselin Nenezic je ovoga puta otisao sam i borio se kako su to Nenezici kroz istoriju i cinjeli. Malo je nedostajalo da polozi na pleca i jednog od najboljih igraca Blacktown Workers Clua-a, gospodina Ranka Vukovica, koji se samo svojim iskustvom 'provukao' kroz iglene usi slaveci pobjedu od 22:20 !