Make your own free website on Tripod.com

 

 

SKANDAL U AUSTRALIJI - KINEZI MITOM DOLAZILI DO PASOSA

DRZAVLJANSTVO ZA DAN

 

Vise od 140 osoba iz Hong Konga i Kine uspjelo je, uz pomoc novca, da prodre kroz izvanredno cuvana, i mislilo se, nepotkupljiva, useljenicka vrata u Australiji. Oni su, preko hongkonske veze koja je nasla put do jednog viseg cinovnika u Ministarstvu za useljavanje, uspjeli da, mimo svih propisa dobiju ovdasnje pasose, kao dokaz da su australijski drzavljani.
Kako otkriva televizijski "Kanal deset", mnogi od njih, da bi dosli do drzavljanstva, nijesu morali da provedu vise od 12 sati u Australiji - posao je zavrsen za jedan radni dan. Po izjavi ministra za useljenicka pitanja Filipa Radoka, cijena koju su placali iznosila je od 20.000 do 100.000 dolara.
Svi pasosi su, naravno, ponisteni, cinovnika ceka sudjenje, a u samom Hong Kongu vec je uhapseno 29 osoba, ukljucujuci agenta za poslove useljavanja.
Ministar Radok je izjavio da vjeruje da su svi vlasnici ilegalnih pasosa poznati vlastima. Vecina, rekao je, ne zivi u Australiji i njima ce drzavljanstva biti ponistena. Oni koji su jos ovdje bice protjerani iz zemlje.