PRETRAZIVACI i ostali zanimljivi sajtovi…..

 


 


                 
      Program
    Uprava
    O nama
    Mape
    Zanimljivosti, pisma, ...
    Podsjetnik o CG
    Prezimena u CG
    Plemena u CG
    Obicaji u CG
    Linkovi
    Slike i amblemi
    Search


       

   

  

 

 

Alta Vista je univerzalni pretrazivac i po nekima i najbolji. Ako zelite da vas "ostatak svijeta" lako i brzo pronadje, Alta Vista nudi i besplatnu opciju da u svoj imenik ubiljezi i vasu URL adresu, odnosno adresu vase Web prezentacije. Za tu svrhu koristi se opcija ADD URL.

Yahoo je u stvari jedan veliki katalog - imenik sa 14 odabranih tema sortiranih po abecedi: Arhitektura i umjetnost, Biznis i ekonomija, Kompjuteri i Internet, Obrazovanje i univerziteti, Zabava i muzika, Novosti i mediji, Rekreacija i sport, Biblioteke i telefonski imenici, Zemlje i regioni, Drustvene nauke, Kultura i religija, Drzave i politika, Hrana i medicina i Nauka

Infoseek sluzi za brzo pronalazenje ljudi i njihovih E-mail adresa, kao i razne kompanije, berzanske izvjestaje i mape gradova…ima 12 osnovnih cjelina i odmah je iza Altaviste i Yahoo (ili obrnuto) pretrazivaca.U osnovi postoje dva nacina rada ovog pretrazivaca. Ultrasmart je namijenjen sirem krugu korisnika i ovim nacinom rada, pored kljucne rijeci, pretrazivac nudi i obilje informacija koje su na neki nacin u vezi sa kljucnom rijeci. Drugi nacin, Ultraseek je namijenjen onima koji zele ciste rezultate pretrage. Ovo je i pretrazivac "specijalista" za pretrazivanje prezentacija koje se nalaze u Italiji, Franc., Japanu i Engl.

Deja news se koristi za brzo pronalazenje odredjenih tema na Usenetu, odnosno diskusionim konferencijama na Internetu. Daje spisak novih clanova, spisak novih konferencija kao i novopristiglu postu u okviru ranije selektovane konferencije.

Lukos se preporucuje za pretrazivanje najposjecenijih Web prezentacija. Lukos je na neki nacin specijalizovan softwer za pretragu slika, zvuka i licnih prezentacija. Svoj "stil" rada, Lukos zasniva na osamnaest jasno izdiferenciranih cjelina - sto je vise i od najboljeg (po nekima) Yahooa.

Hotbot "radi" po principu popunjavanja odredjenih obrazaca, cime mu se umnogome olaksava posao oko pronalazenja zadate Web prezentacije ili kljucne rijeci. Dobra osobina je ta sto na nas zahtjev moze da ispise rezultate pretrazivanja u "full description" modu.

Excite radi sve sto i ostali pretrazivaci u okviru svojih cetrnaest kategorija pretrazivanja sortiranih po abecedi. To su umjetnost, zabava, biznis, obrazovanje, kompjuteri i Internet, igrice, hrana, zivotni stil, novosti, ljudi, politika, kupovina, sport, putovanja i regioni. Pored ovog, dobro "rade" i opcije "People finder", "E-mail lookup" i "Shereware"…

AccuFind - knjige, biznis, zakoni, zivot, medicina, novosti, trgovina, tehnika…itd.

Downlood.cg.yu - Potpuno novi dizajn, FTP server ftp://ftp.downlood.cg.yu (port 21 - prijavite se kao anonymous). Ovaj server u potpunosti podrzava nastavak prenosa fajla na kojemu je doslo do prekida veze, MP3, najnoviji muzicki hitovi….

YU- search - YuSearch ima dva jezika komuniciranja i pomalo podsjeca na Yahoo.

Internet Krstarica Internet Krstarica pronalazi bilo koju rijec sa preko 30000 jugoslovenskih strana. Ovdje mozete naci: nezvanicne informacije, strani izvjestaji, glasanja, radio stanice - uzivo, humanitarni sajtovi, regionalni izvjestaji, dnevni izvjestaji, diskusije i preporuke, razno…

ShareWare - Najsveobuhvatnija baza softvera koji se besplatno distribuira (besplatni programi). Uz ime svakog programa nalazi se i kratak opis koji ce vam pomoci u snalazenju.

Condenet - Sve o hrani, receptima, vinima….raj za gurmane; zdrava hrana, pitanja i odgovori…putovanja, interesantna mjesta i jos vise: dnevni horoskop, astroloski horoskop…forum, catovanje…itd

Salonmagazine - Umjetnost, zabava, knjige, humor, zdravlje i tijelo, mediji, novosti, ljudi, putovanja….

Whitehouse - Posjetite Bijelu kucu…zanimljiv i vrlo posjecen sajt

Playboy - Prelistajte najnoviji broj casopisa i pogledajte slike duplerica. Najatraktivniji dio prezentacije su fotografije misica i to za svaki mjesec pojedinacno…Ne propustite !

MTV - Prezentacija najpoznatije muzicke televizije na svijetu. Tu cete naci aktuelni TV program, top listu i muzicke spotove…

Discavery Channel - Na lak nacin uz obilje fotografija mozete naci sve sto vas interesuje vezano za ovu tematiku.

NBA - Najpopularnija kosarkaska liga na svijetu NBA. Tu cete naci sve potrebne informacije bilo o timovima, bilo o igracima pojedinacno i to sortirane po svim mogucim kategorijama. Preporucujemo svim ljubiteljima kosarke.

Svjetska SPORTSKA RAZMJENA - Ako ste zainteresovani za popularne americke sportove posjetite ovu stranu. Jedini uslov je da budete punoljetni, odnosno da imate najmanje 18 godina.

Webster English Dictionary - Najpoznatiji engleski rjecnik

ROK Muzika - Sve sto vas interesuje o odredjenoj rok grupi..biografije pjevaca, istorijat grupa, tekstova pjesama sa tablaturama i akordima, fotografijama…

POP Zvezde - Lijepo uradjen sajt sa animiranim GIF-ovima….trenutno aktuelne vijesti i vijesti o buducim projektima pop zvijezda.

ATLAS svijeta - Interaktivni atlas svijeta. Prednost je sto se mozete registrovati, tako da se pri svakoj sljedecoj posjeti ovoj adresi, poslije identifikovanja, nalazite na onom dijelu svijeta koji ste u prethodnoj posjeti naznacili.

Internet KNJIZARA - Najveca biblioteka na Internetu. Mozete naruciti neku od preko MILION knjiga koje se nalaze u ovoj bazi. Naslovi su, radi lakseg snalazenja, razvrstani u oko 40 razlicitih kategorija. Popunjavanje narudzbenice na ovoj adresi obezbijedice vam i poseban popust.

Interesantni sajtovi iz Australije:

E-mail AUS - Spisak E - mail korisnika u Australiji

Telefonski imenik Australije (White Pages)

Privredni imenik Australije (Yellow Pages)

Australia Post

Oglasi (Trading Post)

World E-mail Directory - Svjetski E-mail imenik

FunkCity - Novosti i informacije o svemu u 3D, igre i hardware

Gamespot Australia - Informacije za ozbiljne ljubitelje igara

PlayNOW ! - Nudi novosti iz polja igara, informacije kompanija za igre, intervjue, catovanje i mnogo vise od toga…

Hotgames - Preko 550 besplatnih demo igara, daunlodovanje i …

Hyperactive - Dva gigabajta .. Playstation, Nintendo 64 i Sega novosti i pregled..

Goan - Vodic kroz australijski sport i rekreativne aktivnosti…

Hitsquad - Najpopularniji australski sastavi i muzika na web sajtu

ARIA - Australian Record Industry Association (ARIA) - Nedeljni pregled 50 najpopularnijih albuma i singlova

Digital Music Australia - Novi australijski sastavi sa MP3 daunlodovanjem i RealAudio mogucnostima kao i sa linkovima za druge digitalne muzicke sajtove…

Greater Union Cinemas

Hoyts Cinemas

IMAX Theatres - IMAX je najveci i najinteresantniji filmski format na svijetu…

Taronga zoo - Pozamasni vodic najpoznatijeg australskog zooloskog vrta Taronga Zoo…

Sydney Aquarium - jedan od najvecih, najpoznatijih i najatraktivnijih akvarijuma u svijetu…

    
    Monitor
   
Vijesti
        politika
        drustvo
   Pobjeda
        politika  
       
aktuelnosti  
    Medija klub
    Montenegro.com
    MNNews on line
    Nezavisna CG
   
    
   
Radio Crne Gore